Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka prowansalska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 100 gramów
sól według uznania
liście sałaty 3 sztuk
rzodkiewki 4 sztuk
jajko na twardo 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
szynka wędzona w plastrach 1 sztuk

Wykonanie:

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić. Szynkę pokroić w paseczki. Sałatę, pomidora i rzodkiewki umyć. Sałatę i pomidora pokroić w paseczki, rzodkiewki drobno posiekać, jedną zostawić do dekoracji. Jajko pokroić w plasterki. Warzywa ułożyć na półmisku, delikatnie wymieszać. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać gorczycę. Sos dokładnie wymieszać, polać nim sałatkę lub podać osobno, w sosjerce. Wierzch sałatki posypać szynką, udekorować plasterkami jajka, na środku umieścić ozdobnie wyciętą rzodkiewkę.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Szesana

Data: 2009-04-09

Z tego co widzę, to w składnikach nie ma nic na temat fasolki ani gorczycy... Jaka to ma być fasolka? Może szparagowa skoro nie jest napisane o konieczności moczenia? co zrobić z koncentratem? Ile śmietany (i jakiej)? ile majonezu? :/

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER