Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Indyk z ananasem i kukurydzą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z piersi indyka 800 gramów
bulion drobiowy 1 szklanek
ananasy 1 puszka
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
ziarenka jałowca według uznania
ryż 2 porcja
kukurydza konserwowa 1 puszka
zioła świeże według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso ciasno zwinąć, oprószyć solą oraz pieprzem i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na rumiano. włożyć do rękawa do pieczenia, podlać bulionem wymieszanym z zalewą z ananasów i włożyć przyprawy. Rękaw szczelnie zawiązać i piec 60 minut w 180 stopniach. Ugotować ryż na sypko. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażyć osączone plastry ananasa.
Osączoną kukurydzę wysypać na duży półmisek oraz osączony ryż, a na środku ułożyć pieczeń. Udekorować ziołami oraz obłożyć plastrami ananasa.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER