Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kaczka w karmelu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
piersi kaczki 4 sztuk
cukier trzcinowy 3 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
marchewka 1 gramów
pieczarki 100 gramów
czosnek 2 ząbki
listki kolendry 1 łyżek deserowych
imbir (kawałek) 1 sztuk
chili według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso oprószyć sola oraz pieprzem i chili. Wstawić na 30 minut do lodówki. W rondlu rozpuścić cukier z łyżką wody, mieszać, aż powstanie karmel. Dolać sos sojowy i szklankę wody, podgrzać Wrzucić kacze piersi i obgotować. Dodać oczyszczona, pokrojoną w słupki marchewkę oraz oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki, posiekany czosnek, kolendrę oraz imbir. Gotować do miękkości mięsa, na małym ogniu Mięso wyłożyć na półmisek, posypać odrobiną posiekanej kolendry i polać sosem karmelowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER