Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Śledzie w sosie śliwkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
mleko 1 szklanek
migdały 0,5 szklanek
śliwki suszone 300 gramów
olej 0,3 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznania
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

W mleku namoczyć filety i odstawić na 3 godziny. Osączone zwinąć w ruloniki. Sparzone, obrane migdały posiekać. Moczone 60 minut w pół szklance wody śliwki rozgotować. Mąkę śliwkowa przetrzeć przez sito, dodać olej i migdały. mieszając, doprawić cukrem, sola oraz sokiem z cytryny6 lub octem. na półmisku ułożyć ruloniki śledziowe, polać sosem i udekorować natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER