Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki zapiekane z ementalerem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
mleko 1 szklanek
ser ementaler 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
rozmaryn 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać mleko z jajkiem i startym serem, doprawić rozmarynem, sola oraz pieprzem. połowa masła wysmarować naczynie do zapiekania. Ułożyć ziemniaki dachówkowo i zalać mieszanką mleczną. Wierzch obłożyć resztą masła. Zapiekać 45 minut w 200 stopniach, aż ziemniaki będą miękkie.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER