Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Aromatyczne zielone placki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
żółtka 2 sztuk
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 pęczek
ser żółty 200 gramów
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na wiórki. Dodać mąkę, żółtka, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Opłukaną, osaczoną natkę posiekać. Ser zetrzeć. Połowę posiekanej natki oraz starty ser dodać do masy ziemniaczanej i wymieszać. Łyżką formując z masy placki wkładać porcjami na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Przed podaniem posypać placki pozostałą natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER