Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Budyń z grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
prawdziwek 50 dekagramów
tłuszcz 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 10 dekagramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
mleko 0.7 szklanek
pieprz według uznania
przyprawa do zup według uznania
sól według uznania
jajko 4 sztuk

Wykonanie:

Grzyby oczyścić, poszatkować i przesmażyć ná części tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą: Sporządzić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić mlekiem, zagotować. Grzyby z cebulą zemleć w maszynce, dodać do przestudzonego ciasta, wbić po jednym żółtku, przyprawić do smaku, wsypać trochę tartej bułki. Następnie ubić pianę z białek, lekko wymieszać z całością i włożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Dalej postępować jak podano w przepisie: Budyń z makaronu domowego.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-12

z grzybów wszystko ale nie budyń :/

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

Jadałem lepsze budynie.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER