Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Babka z grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maślaki 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 100 gramów
mleko 0,75 szklanek
jajka 4 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Zdjąć skórkę z grzybów i poszatkować je. Oczyszczoną, posiekana cebule usmażyć na połowie oleju, dodać grzyby i usmażyć. Z reszty oleju oraz maki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować. Grzyby z cebula zmielić i wymieszać z przestudzona zasmażką. Wbić żółtka, mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Ubić białka na sztywna pianę i wymieszać z połową bułki tartej. Połączyć z masą grzybową. Przełożyć masę do natłuszczonej, wysypanej bułka tarta formy. Wyrównać i gotować na parze 60 minut. Podawać ostygniętą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER