Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Carpaccio z borowików

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Borowiki 300 gramów
rukola 0,5 szklanek
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone grzyby obgotować 3 minuty w osolonym wrzątku. Ostudzone pokroić na cieniutkie plasterki. oczyszczoną rukolę ułożyć na półmisku, a na niej ułożyć plastry grzybów.
Ocet wymieszać z oliwą oraz z odrobiną soli oraz pieprzu i polać grzyby na półmisku. Można też posypać płatkami parmezanu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER