Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczony pstrąg

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 100 gramów
pstrągi 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
mięta 2 gałązki
natka pietruszki 0,5 pęczek
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Utrzeć masło na gładką masę ze szczyptą soli, łyżką posiekanej mięty i łyżką soku z cytryny, schłodzić w lodówce.
Oczyszczone, sprawione ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem. Do każdej ryby włożyć po gałązce opłukanej natki pietruszki i kawałku miętowego masła. Resztę masła stopić. Ułożyć ryby w natłuszczonej blasze, skropić stopionym masłem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER