Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Morszczuk z kukurydzą i sałatką pomidorową

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z morszczuka 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
sos sojowy 1 łyżek stołowych
kolby kukurydzy 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
cebula 1 sztuk
listki kolendry według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Oczyszczoną kukurydzę skropić oliwą i upiec na grillu, często obracając. Rybę usmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej i oprószyć pieprzem. Na każdej porcji ryby położyć kawałek masła.
Umyte pomidory pokroić w plastry, a oczyszczoną cebulę pokroić w piórka. Opłukaną kolendrę posiekać.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, pieprzem oraz solą i polać sałatkę.
Podawać rybę z grillowana kukurydzą i sałatką z pomidorów.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER