Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sola w migdałowej panierce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z soli 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
migdały mielone 50 gramów
otręby pszenne 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
olej według uznania
cytryna 1 sztuk

Wykonanie:

Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, sola oraz pieprzem. Otręby wymieszać z migdałami. Filety obtaczać w mące, rozmąconych jajkach i otrębach z migdałami. Smażyć z obu stron na oleju. Usmażone ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na wierzchu ułożyć po kawałku masła i zapiec. Podawać z warzywami z wody i plasterkami cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER