Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Carbonara z sałatą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron wstążki 0,75 porcja
śmietana 150 gramów
boczek wędzony 250 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek według uznania
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
jajka 2 sztuk
ser żółty 200 gramów
oregano według uznania
sałata 1 sztuk
sos winegret według uznania

Wykonanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Oczyszczona, posiekaną cebulę oraz czosnek i boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na oleju.
Sos: wymieszać śmietanę z żółtkami oraz przyprawami.
Odcedzony makaron dodać do boczku. polać sosem śmietanowym i wymieszać. Dodać starty ser i podgrzewać, aż ser się rozpuści i połączy z sosem. Podawać z oczyszczoną, porwaną na mniejsze części sałatą, polaną sosem winegret.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER