Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Rosół drobiowy z wkładką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
udko indyka 1 sztuk
pałki kurczaka 400 gramów
marchewka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
makaron nitki według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
natka pietruszki 0,5 pęczek
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone warzywa, umyte mięso oraz pozostałe składniki włożyć do szybkowara i zalać 2 litrami wrzącej wody. Gotować 20 minut i odcedzić wywar. Obrane z kości mięso pokroić i dodać do rosołu razem z pokrojonymi marchewkami.
Ugotować makaron lub zrobić kostkę z kaszy manny: ugotować kaszę na gęsto i wylać ja na płaski talerz. Gdy zastygnie pokroić w kostkę i wrzucić do zupy.
rosół podawać z makaronem lub kostką z kaszy manny i posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER