Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zapiekane kluseczki serowe z boczkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 2,3 szklanek
jajka 4 sztuk
mleko 1 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
ser 200 gramów
boczek wędzony 150 gramów
cebula 2 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
groszek mrożony 1 porcja
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Groszek gotować 5 minut i odcedzić.
Z przesianej maki, jajek, mleka i odrobiny gałki oraz soli zagnieść ciasto. Zagotować 2,5 litra wody. Część ciasta rozsmarować na desce zanurzonej we wrzątku. Gorącym nożem zsuwać do garnka paseczki ciasta. Gotować, aż wypłyną. wyjmować łyżką cedzakową do miski. Postępować tak, aż skończy się ciasto. Polać kluski masłem i posypać startym serem, dodać groszek. Zapiekać je na blasze wyścielonej folia aluminiową 10 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Oczyszczoną, posiekana cebulę przesmażyć z boczkiem pokrojonym w kostkę i dodać do klusek. Przed podaniem posypać danie posiekanym szczypiorkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER