Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krupnik

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 2 sztuk
por 1 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
kasza jęczmienna 0,5 szklanek
bulion drobiowy 2 kostek
bulion grzybowy 1 kostek
kiełbasa 200 gramów
śmietana 3,5 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
kminek mielony według uznania
majeranek według uznania

Wykonanie:

Do gotującej się 1,5 litra wody wrzucić oczyszczone drobno pokrojone warzywa i kostki rosołowe. Gotować pod przykryciem. Po 10 minutach do gotującej się zupy wrzucić opłukaną, osączoną kaszę i gotować następne 10 minut.
Kiełbasę pokroić w 1 cm kostkę i podsmażyć na oleju na rumiano i dodać do zupy. Krupnik zagęścić śmietaną, doprawić solą oraz pieprzem i ew. kminkiem oraz majerankiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER