Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron muszelki 0,5 porcja
kiełbaski 400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
kukurydza konserwowa 0,5 puszka
fasolka szparagowa zielona 0,5 szklanek
chrzan 2 łyżek stołowych
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Makaron gotować ok 10 minut.
Pokroić kiełbaski na dwu centymetrowe kawałki i podsmażyć na suchej patelni. Wrzątkiem zalać kukurydzę i fasolkę. Podgrzać 5 minut i odcedzić. Wymieszać w miseczce z łyżką masła. Do kiełbasek dodać odcedzony makaron, warzywa i chrzan. mieszając, doprawić do smaku pieprzem, solą oraz odrobina oregano.
To danie można zapiekać w piekarniku posypane startym serem lub podawać z patelni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER