Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Canneloni ze szparagami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szparagi zielone 1 kilogramów
lasagne 6 plastry
szynka 6 plastry
śmietana 200 mililitrów
żółtka 2 sztuk
parmezan 100 gramów
śmietana kwaśna 2 łyżek stołowych
trybula według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, włożyć na 8 minut do osolonej wrzącej wody. Osączone przekroić wzdłuż na pół.
We wrzącej, osolonej wodzie gotować 10 minut płaty lasagne, odcedzić. Osączone rozłożyć na desce lub blacie, na każdym z nich rozłożyć po plastrze szynki, a na szynce po kilka szparagów. Każdy płat zwinąć w roladkę, po czym rozłożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Obie śmietany wymieszać z żółtkami i startym parmezanem. Doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z posiekana trybulą lub pietruszką. Sosem polać cannelloni ze szparagami i zapiekać ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złotobrązowy kolor. Przed podaniem udekorować natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER