Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Jajecznica z szynką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 3 sztuk
seler łodyga 1 łyżek deserowych
szynka 1 łyżek stołowych
cebula 1 łyżek stołowych
czosnek 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
wino białe wytrawne 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Jaja ubić z pozostałymi składnikami. 2. Wlać do wysmarowanego olejem naczynia z pokrywą. 3. Gotować na parze przez godzinę. 4. Podawać z białym pieczywem i zieloną sałatą. Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

Jajko roztrzepane, 1 łyżeczka posiekanej jasnej łodygi selera lub 1/2 łyżeczki utartego selera, szynka posiekana, cebula i czosnek drobno posiekane, wino lub woda


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER