Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Brazylijskie danie z czrnej fasoli (Feijoada)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola czarna 500 gramów
szynka suszona 200 gramów
mięso wieprzowe 200 gramów
ogon wieprzowy 1 sztuk
noga wieprzowa 1 sztuk
ucho wieprzowe 1 sztuk
kiełbasa wędzona 200 gramów
cebula 2 sztuk
papryczki ostre 2 sztuk
szczypiorek 0,25 pęczek
natka pietruszki 0,25 pęczek
olej 50 mililitrów
czosnek suszony w płatkach 2 łyżek deserowych
sól morska w młynku według uznania
papryka mielona ostra według uznania
pieprz koloroey według uznania

Wykonanie:

Suszona szynkę, fasolę oraz mięso wieprzowe pokrojone w kostkę moczyć 5 godzin w oddzielnych naczyniach. Gotować oddzielnie w tej samej nieosolonej wodzie.
Oczyszczony ogon, nogę oraz ucho zalać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Odcedzone oddzielić od kości. Wszystkie porcje ugotowanego mięsa pokroić w kostkę i wymieszać z fasolą.
Smażyć na patelni do zrumienienia się pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i czosnek w płatkach. Zawartość patelni wymieszać z fasolą i mięsem, dodać posiekane papryczki, szczypiorek oraz natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oraz ostrą papryką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER