Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Baba razowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 15 sztuk
cukier 220 gramów
migdały mielone 100 gramów
chleb razowy suchy zmielony 100 gramów
goździki mielone 0,5 łyżek deserowych
skórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta

Wykonanie:

Z cukrem zmiksować 14 żółtek, całe jajko i dalej miksując, porcjami dosypywać migdały. Masę połączyć z chlebem, goździkami i posiekaną skórką pomarańczową.
Ze szczypta soli ubić białka na sztywną pianę i delikatnie, dodając porcjami, połączyć z masą. Przełożyć ciasto do natłuszczonej, obsypanej bułka tartą formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzoną babkę oprószyć cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER