Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Tabbouleh z miętą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza bulgur 250 gramów
bulion 500 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pomidory 400 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
dymka 1 pęczek
olej 2 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
listki mięty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Kaszę zalać wrzącym bulionem i skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na ok. 35 minut. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Obranego ogórka przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek. Oczyszczona cebulę oraz pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Oczyszczona dymkę pokroić w krążki. Wymieszać kaszę z warzywami, skropić olejem oraz octem. Mieszając, doprawić do smaku posiekaną natką, miętą, solą oraz pieprzem. Podawać na zimno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER