Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Jaja na twardo w sosie sojowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko na twardo 6 sztuk
woda 0.5 szklanek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
cebula 1 łyżek stołowych
czosnek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

1. Jaja obrać ze skorupek, nakłuć widelcem w kilku miejscach, odciąć 1/2 cm białka. 2. Włożyć jaja do rondla, dodać pozostałe składniki, wlać wodę. 3. Zagotować, zmniejszyć płomień, gotować dalej na małym ogniu przez 30 min. (woda powinna wyparować) 4. Podzielić na połówki, podawać z musztardą. Proporcje dla 3-6 osób.

Uwagi:

Sos sojowy lub 1 łyżka przyprawy maggi i 1 łyżka wody; cebula starta, czosnek roztarty


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER