Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Pascha kresowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser biały 0,5 kilogramów
masło 9 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
owoce kandyzowane 0,5 szklanek
rodzynki 0,3 szklanek
migdały 0,5 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
esencja waniliowa 1 łyżek deserowych
wiśnie z konfitur według uznania
migdały według uznania
owoce kandyzowane według uznania
andżelika według uznania

Wykonanie:

Ucierać ser z masłem, żółtkami oraz cukrem, aż masa będzie gładka. Dodać pokrojone kandyzowane owoce, rodzynki, posiekane migdały, starta skórkę cytrynową oraz esencję waniliową i wymieszać.
Czystą doniczkę o średnicy 18 cm wyłożyć wilgotna gazą i przełożyć masę serową. Przycisnąć talerzem i obciążyć. Umieścić doniczkę na głębokim talerzu i pozostawić do odcieknięcia na noc w chłodnym miejscu. Wylać serwatkę, zdjąć obciążniki i talerz. Odwrócić doniczkę do góry dnem i wyłożyć zawartość. Paschę udekorować owocami kandyzowanymi, migdałami oraz andżeliką. Rosjanie podają do paschy babę drożdżową.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER