Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Włoska panzanella II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciabatta 1 sztuk
bazylia 1 pęczek
ogórek 1 sztuk
pomidory 750 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
szynka parmeńska 4 plastry
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Pokroić ciabattę na cienkie kromki i lekko przesuszyć. Oczyszczone, oderwane listki bazylii kilka odłożyć, a resztę posiekać. Z obranego ogórka usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Umyte, osuszone pomidory pokroić w dość gruba kostkę. Oczyszczona cebulę drobno posiekać.
Przekrojonym ząbkiem czosnku natrzeć salaterkę i połączyć w niej rozdrobnione składniki sałatki.
Sos: utrzeć ocet z oliwą oraz szczypta soli i pieprzy.
Polać sosem warzywa w salaterce.
Pokrojoną w paseczki szynkę dodać do sałatki. Włożyć połamane kromki ciabatty, obficie oprószyć pieprzem. wymieszać i pozostawić na 30 minut. Udekorować listkami bazylii.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER