Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka winiarzy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
seler naciowy 5 łodyga
winogrona jasne 250 gramów
winogrona ciemne 250 gramów
jabłka 1 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
ser gołda 100 gramów
roszponka 100 gramów
orzechy włoskie 20 sztuk
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Oczyszczone winogrona pokroić wzdłuż. Obrane jabłko pokroić w kostkę (usuwając gniazdo nasienne) i skropić sokiem z cytryny. Ser pokroić w średnią kostkę. Oczyszczona sałatę osączyć. Na suchej patelni uprażyć orzechy.
Sos: utrzeć oliwę z octem, szczypta soli oraz pieprzu.
W salaterce połączyć składniki sałatki i wymieszać z sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER