Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Awokado z chili i pomidorami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
awokado 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
śmietana kremowa 8 łyżek stołowych
pomidory 2 sztuk
papryczka chilli 1 sztuk
bulion drobiowy 100 mililitrów
żelatyna 1 łyżek deserowych
przyprawa Smakomyk 1 szczypta
pieprz według uznania

Wykonanie:

Obrać awokado, usunąć pestkę, a miąższ zmiksować z sokiem z cytryny i śmietaną. doprawić do smaku przyprawa oraz pieprzem. Sparzone pomidory obrać i usunąć pestki, a resztę pokroić w kostkę. Oczyszczoną papryczkę też pokroić w kostkę.
Zalana 2 łyżkami zimnej wody żelatynę odstawić na 15 minut. Podgrzać bulion, dodać żelatynę, mieszając, rozpuścić. Gdy galaretka lekko ostygnie, zanurzyć w niej na chwilę pokrojone pomidory i chili. wyjąć i odstawić na 10 minut. Resztę galarety wymieszać z masą z awokado. Na dno salaterek lub foremek do babeczek włożyć warzywa w galaretce, na to przełożyć awokado. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER