Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Conchiglioni faszerowane z pesto

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron duże muszle 18 sztuk
czosnek 2 ząbki
bazylia 2 pęczek
parmezan 50 gramów
orzeszki pini 50 gramów
oliwa 100 mililitrów
pomidory 3 sztuk
szynka konserwowa 150 gramów
mozzarella 150 gramów
oliwki czerwone 100 gramów
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie, osączyć. 3/4 opłukane, osaczonej bazylii zmiksować ze startym parmezanem oraz oczyszczonym czosnkiem, Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Resztę bazylii drobno posiekać. Umyte, osuszone pomidory, szynkę, mozzarellę oraz oliwki pokroić w kostkę tej samej wielkości i wymieszać z posiekana bazylią. Farszem napełnić muszle i ułożyć na talerzu polanym sosem pesto.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER