Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kotlety tureckie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cytryna 2 sztuk
tosty pszenne czerstwe 2 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jagnięcina 0,5 kilogramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
papryka mielona 1 łyżek deserowych
kumin 0,25 łyżek deserowych
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
kurkuma 0,25 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane, sparzone cytryny osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Namoczone w wodzie tosty odcisnąć. Oczyszczone, posiekane cebule zeszklić na maśle. Posiekane mięso wymieszać z chlebem. cebulą, posiekana natką, skórką i sokiem z cytryny. Wbić jajko, dodać przyprawy, wymieszać i wyrobić masę. Z masy uformować 16 dość krótkich wałeczków, smażyć na gorącym oleju ok. 10 minut, ze wszystkich stron. Nadziać na szpadki lub patyczki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER