« Powrót  

Prowansalska sól tymiankowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cytryny 2 sztuk
sól morska gruba 500 gramów
tymianek 1 pęczek

Wykonanie:

Wyszorowane, sparzone i ususzone cytryny zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach. Oderwane listki tymianku wymieszać ze skórka cytrynową.
Sól oraz mieszankę cytrynowo-ziołowa podzielić na 4 porcje. Każdą część soli dobrze rozetrzeć w moździerzu z jedną częścią ziół.
Napełnić małe słoiczki. po upływie 1 dnia sól jest aromatyczna gotowa do użycia.

Uwagi:

Aby przygotować bardziej trwałą sól, należy użyć suszonej skórki cytrynowej i suszonego tymianku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: