Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Żurek po tajsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion warzywny 2,5 litrów
trawa cytrynowa 2 sztuk
zakwas 0,5 litrów
jajka przepiórcze według uznania
kolendra 1 pęczek

Wykonanie:

Bulion zagotować. Zdjąć z trawy zewnętrzne liście, odkroić zieloną część, a białą zmiażdżyć i drobno pokroić oraz dodać do bulionu razem z zakwasem i zagotować. W osolonej wodzie ugotować jajka przepiórcze (gotować 5 minut po 3 na osobę). Ostudzone obrać i pokroić na połówki.
Podawać żurek z grubo posiekaną kolendrą. Można go zaprawić śmietaną lub kremem kokosowym, chilli i imbirem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER