Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Cielęcina z brzoskwinią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 9
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cielęcina 600 gramów
chrzan (słoiczek) 1 sztuk
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
żelatyna 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 1 sztuk
wino białe wytrawne 250 mililitrów
oliwa 2 łyżek stołowych
marynata do mięsa klasyczna 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
rozmaryn 0,5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Marynata: oczyszczoną, posiekaną cebulę wymieszać z winem, oliwą, klasyczną marynatą do mięs, pokruszonym listkiem laurowym, zielem angielskim oraz rozmarynem.
Przygotowana marynatą zalać umyte, osuszone mięso, przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin. Od czasu do czasu mięso obracać. Wyjęte z marynaty mięso oprószyć solą oraz pieprzem i piec 60 minut w 150 stopniach. Ostudzone mięso pokroić na plastry, układać po jednym w kokilkach, udekorować łyżeczką chrzanu i ćwiartkami brzoskwiń.
Żelatynę przygotować w/g przepisy na opakowaniu i zalać nią cielęcinę w kokilkach. Odstawić do zastygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER