Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Makaron z tuńczykiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron wstążki 1 porcja
oliwa według uznania
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory krojone 1 puszka
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
wino białe 50 mililitrów
parmezan według uznania
oliwki czarne według uznania
oregano według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, pokrojoną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać oczyszczony, pokrojony czosnek. Mieszając, dolać wina, dodać tuńczyka oraz pomidory(z dodatkami lub bez). Dusić 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony polać sosem, posypać startym parmezanem oraz pokrojonymi oliwkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER