Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Indyk z warzywami i pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z indyka 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
brokuły 200 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
cukinia 0,5 sztuk
seler naciowy 150 gramów
por (biała część) 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
fasolka szparagowa 250 gramów
śmietana 200 mililitrów
mąka 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
oregano 0,5 łyżek deserowych
koperek 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Pokrojone w paski umyte, osuszone mięso podsmażyć na oleju na rumiano. Warzywa oczyścić i pokroić. Do indyka dodać cebulę i smażyć 5 minut, dodać pozostałe warzywa oraz oczyszczone pokrojone pieczarki. Podlać wodą i dusić pod przykryciem 20 minut. Z mąką i przyprawami wymieszać śmietanę, dodać do indyka i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ryżem lub kaszą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER