Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Farfalle z brokułami i sosem pomidorowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brokuły 350 gramów
dymka 5 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
fileciki anchois według uznania
przecier pomidorowy 300 gramów
makaron farfalle 300 gramów
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, podzielone na różyczki brokuły blanszować 3 minuty. Oczyszczone, pokrojone na kawałki dymki zeszklić na oliwie. Dodać kilka anchois, mieszając, podgrzewać, aż się zamienią w gładki sos. Wlać przecier pomidorowy, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, podgrzać.
Ugotowany w osolonym wrzątku, osaczony makaron przełożyć do naczynia z gorącym sosem pomidorowym. Dodać gorące brokuły i posypać płatkami parmezanu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER