Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Grecka przekąska z tuńczykiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cytryny 4 sztuk
tuńczyk w oliwie 1 puszka
oliwki czarne 16 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane, sparzone cytryny osuszyć. Odciąć koniec, a z drugiej strony odciąć tyle, aby można było owoc postawić. Łyżeczką wydrążyć miąższ, usunąć pestki i podzielić na pół. Jedna część bardzo drobno posiekać. Osączyć tuńczyka, a oliwki drobno pokroić i wymieszać z posiekanym miąższem cytrynowym. Skropić oliwą, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tym nadzieniem napełnić cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: wkMYJqEmOhHXQfpYw

Data: 2012-11-15

Ala pisze:Zrobilam wczoraj te roglaiki, wyszly pycha i po prostu rozplywaja sie w ustach ! Zrobilam jedna partie z dzemem truskawkowym a druga z jezynowym. Z przepisu wychodzi ich naprawde bardzo duzo , bardzo tani i wydajny przepis. Dzieki dziewczyny i lece po kolejnego do kuchni !

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER