Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Hiszpańska marynata

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cytryny 1 kilogramów
ocet 300 mililitrów
cukier 300 gramów
sól 1 łyżek stołowych
ziarenka pieprzu czerwonego 1 łyżek stołowych
liść laurowy 3 sztuk
goździki 3 sztuk
papryczka chili 3 sztuk

Wykonanie:

Wyszorowane, sparzone cytryny pokroić w ćwiartki. Zagotować ocet z cukrem, wodą oraz solą. Włożyć cytryny i gotować 10 minut. Do 3 półlitrowych słoików rozłożyć listki, pieprz, goździki oraz oczyszczoną pokrojoną w krążki papryczkę. Włożyć cytryny i zalać zalewą. Zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Znakomita do mięs, ryb, owoców morza i sałatek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER