Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Nalewka herbaciana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
herbata sucha czarna 1 łyżek stołowych
wódka czysta 0,5 litrów
śliwki suszone (kilka) według uznania
rodzynki (kilka) według uznania
pieprz kolorowy (kilka ziarenek) według uznania
kora cynamonu (kawałek) 1 sztuk
laska wanilii 0,5 sztuk
gwiazdki anyżu (kilka) według uznania
gałka muszkatołowa 0,25 łyżek deserowych

Wykonanie:

Zalać herbatę w słoju wódką. Dla wzbogacenia aromatu nalewki dorzucić któryś z wymienionych składników lub kilka. Odstawić na 2 tygodnie. Przecedzić przez gazę i zlać do butelek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER