Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Ajerkoniak z cytryną

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żółtka 12 sztuk
cukier 3 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
mleko skondensowane niesłodzone 3 puszka
spirytus 0,5 litrów

Wykonanie:

W malakserze utrzeć żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny na jednolitą masę. Dodać mleko z puszek i wymieszać. Teraz stopniowo dodawać spirytus, ciągle mieszając. Gotowy likier wstawić na 24 godziny do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER