Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Biała kiełbasa w sosie polskim

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 1,5 kilogramów
piwo ciemne 0,5 litrów
woda 0,5 litrów
cebula 2 sztuk
goździki 2 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
majeranek według uznania
cukier puder 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

W szerokim rondlu ułożyć kiełbasę, zalać wodą oraz piwem. Dodać oczyszczone, pokrojone w plastry cebule, przyprawy oraz cukier. Zakwasić sokiem z cytryny i gotować na małym ogniu 60 minut. Wyjąć kiełbasę na półmisek. Z masła i mąki zrobić rumiana zasmażkę, rozprowadzić wywarem z kiełbasy i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Porcje kiełbasy przełożyć do miseczek i zalać gorącym sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER