Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Barszcz curry

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rzodkiew biała 600 gramów
ziemniaki 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
barszcz biały 2 porcja
szalotka 1 sztuk
masło sklarowane 1 łyżek stołowych
curry 2,5 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
śmietana 50 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną rzodkiew i ziemniak pokroić w kostkę i podsmażyć w rondlu na maśle. Barszcz biały rozmieszać w 3 szklankach zimnej wody i zalać podsmażone warzywa. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Zmiksować. Oczyszczona, posiekana szalotkę podsmażyć na rozgrzanym sklarowanym maśle. Dodać curry i chwilę razem smażyć, dodać warzywne puree i ponownie zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać posiekaną natką, a podawać z kleksem śmietany.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER