Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa cytrynowa z jajkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rosół z kury 1.25 litrów
ryż 80 dekagramów
jajko 2 sztuk
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Dobrze wypłukany ryż ugotować w rosole do miękkości. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę, dodać żółtka i ubijać w dalszym ciągu; wlać sok z cytryny i ubijając wlewać powoli pół szklanki wystudzonego rosołu. Wlać wszystko do naczynia z zupą i mieszając podgrzać (nie gotować). Podawać na gorąco.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-10

hmm nieciekawy ten przepis

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER