Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Szynka gotowana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szynka wieprzowa surowa (w siateczce) 1,5 kilogramów
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
czosnek 2 ząbki
sól według uznania

Wykonanie:

Zalać szynkę, w garnku, do połowy woda. Dodać kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy, oczyszczony czosnek i posolić do smaku. Gotować ok. 60 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić szynkę w wodzie do całkowitego wystygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER