Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Mostek cielęcy z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
pietruszka 3 sztuk
cebula 3 sztuk
seler 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
mostek cielęcy 2 kilogramów
masło 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 1 szklanek
pieczarki 100 gramów
przyprawa maggi 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone jarzyny drobno pokroić lub zetrzeć na grubej tarce, ułożyć w rondlu razem z ćwiartkami pomidorów. Na wierzchu położyć posolony mostek cielęcy, dodać łyżkę masła, wlać wino. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Na drugiej łyżce masła udusić oczyszczone pokrojone w plasterki pieczarki, dodać maggi.
Wyjęty mostek pokroić w plastry i obłożyć pieczarkami.
Sos przetrzeć przez sito i polać nim mięso. Podawać ze smażonymi ziemniakami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER