Użytkowników online: 23
kulinaria
« Powrót  

Ćwikła inaczej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraczki 1 kilogramów
korzeń chrzanu 1 sztuk
kminek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier 1 łyżek stołowych
ocet winny 0,5 szklanek
wino czerwone wytrawne 50 mililitrów

Wykonanie:

Wyszorowane i podgotowane ze skórką buraki piec, aż będą miękkie. Wystudzone obrać i pokroić w plasterki. Układać w słoju, przekładając utartym i sparzonym chrzanem oraz sparzonymi nasionami kminku. Doprawić do smaku sola oraz cukrem. Zalać octem wymieszanym z winem, przykryć i odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER