Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sos rzodkiewkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rzodkiewki 100 gramów
dymka 100 gramów
majonez 300 gramów
wino białe wytrawne 4 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną dymkę drobno posiekać. Oczyszczone rzodkiewki pokroić w półplasterki, zalać wodą z lodem i pozostawić na 20 minut. Odcedzić i wymieszać z cebulą, majonezem, winem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać do mięs, ryb, jajek i warzyw.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER