Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Surówka z cykorii

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rodzynki 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 4 łyżek stołowych
olej słonecznikowy 3 łyżek stołowych
chrzan 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sok z pomarańczy 1 łyżek stołowych
borówki do mięsa 5 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżek stołowych
cykoria 2 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osaczone rodzynki pokroić, zalać winem i odstawić na 30 minut. Utrzeć olej z 2 łyżkami startego chrzanu, sokiem z cytryny i pomarańczy, posolić do smaku, dodać rodzynki, borówki oraz posiekaną skórkę pomarańczową i wymieszać. Oczyścić cykorie z zewnętrznych liści i wyciąć gorzkie środki. Opłukane, osaczone listki pokroić w paski, polać sosem i wymieszać. Posypać pozostałym startym chrzanem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER