Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Jajka faszerowane pastą z sera i awokado

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
awokado 1 sztuk
sok z cytryny 1,5 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
majonez 2 łyżek stołowych
ser żółty 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka utrzeć z majonezem i startym serem. Umyte dojrzałe awokado przekroić i wydrążyć miąższ. Skropić go sokiem z cytryny i rozetrzeć widelcem. Wymieszać z posiekaną małą cebulą oraz utartymi żółtkami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wgłębienia w białkach napełnić farszem, ułożyć na półmisku i udekorować natką pietruszki.

Uwagi:

Połówki jaj będą stabilniej leżały, jeśli zetniemy odrobinę białka od ich wypukłej strony.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER