Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Babeczki kruche z pieczarkami i szynką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarki 200 gramów
tłuszcz według uznania
szynka 150 gramów
natka pietruszki według uznania
keczup 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka 150 gramów
twaróg 150 gramów
margaryna 150 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, drobno pokrojone pieczarki usmażyć na tłuszczu i wymieszać z posiekana natka, zmielona szynką oraz keczupem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Do przesianej maki dodać zmielony ser, margarynę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia i posiekać nożem, a potem szybko zagnieść ciasto. Ciastem wylepić karbowane foremki do pieczenia. Napełnić je farszem i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż babeczki się zrumienią.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER