Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Jajka faszerowane pastą z krewetek i korniszonów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
majonez 2 łyżek stołowych
korniszony 3 sztuk
krewetki małe 1 puszka
musztarda pomidorowa 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz kolorowy według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka utrzeć z majonezem, wymieszać z pokrojonymi w drobną kostkę korniszonami, osaczonymi, posiekanymi krewetkami (kilka odłożyć), musztardą pomidorową (lub zwykłą wymieszana z czubatą łyżeczką przecieru pomidorowego) i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku gałką, solą oraz zmielonym kolorowym pieprzem.
Wgłębienia w białkach napełnić farszem, ułożyć na półmisku i udekorować odłożonymi krewetkami.

Uwagi:

Połówki jaj będą stabilniej leżały, jeśli zetniemy odrobinę białka od ich wypukłej strony.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER